Apple представи новите Macbook Pro

Малко тихомълком в сянката на още горещия iPad, Apple анонсира новото поколение Macbook Pro лаптопи. Още след излизането на последните iMac с Core i5 и Core i7 процесори се очакваше те да влезнат и лаптопите на Apple и ето, че това вече е факт.


Новите машини са гръмко обявени като най-бързите досега и съм склонен да вярвам, че това не е просто рекламен трик. Производителността е увеличена s 50% спрямо последното поколение macbook pro, които и без това си бяха достатъчно бързи машини.

Стандартното окомплектовка на машината е повече от впечатляваща, стандартно идват с 4GB RAM и Core i5 за 15″ и 17″ версии.

Ако се загледаме малко по-подробно в техническите характериски се открояват няколко неща.

  • Core i5 и Core i7 процесори с Turbo boost и Hyper-Threading
  • Вграден контролер на паметта и до 4MB L3 кеш
  • Възможност за избор на екран с по-висока резолюция и матово покрити при 15″ и 17″ версиите
  • 4GB DDR3 памеt стандартно с възможност за разширение до 8GB
  • Вградена видео карта Intel HD и отделна GeForce 320/330M с до 512MB памет
  • Батерия работеща до 8-10 часа и издържаща 1000 цикъла на презареждане
  • Същите размери и тегло

Това поколение Macbook Pro машини се очертават като много сериозни и ориентирани предимно към професионалисти. Хора занимаващи се с фото, аудио, видео и всички, които разчитат на компютъра си да свършат дадена работа без да ги подведе.
Знам, че има доста хора, които не харесват компютрите на Apple и казват, че са много скъпи. Аз нямам нищо против такова мнение, само всеки който мисли така, да сравни с конкуренти модели, с алуминиево тяло, със същите или близки характеристики, със подобна като възможности софтуерна окомплектовка и след това да сравни цените. Може в България в Европа и в САЩ и да се види каква разлика има.
А стабилността, дизайна, удобството, чудесната работа и размерите и тегло ги оставям като бонус! За мен това си остава прекрасна и единствена възможна машина за сериозна работа.

Posted in apple, mac and tagged with , , . RSS 2.0 feed.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.