Adobe анонсира CS5

12 април е дългоочаквания ден, в който от Adobe представиха най-новата версия на продуктите си – Creative Suite 5. Всяка нова версия се очаква с голям интерес, но този път мисля, че са надминали себе си. Мисля да спомена някои от тях, но иначе тук може да се гледат няколко клипчета от представянето показващо големите промени в CS5.

Специално за мен, най-добрата новина е, че вече всичките програми от Adobe използват Cocoa и са 64bit на Mac. Така работата при конвертиране на снимки и различни филтри ще се забърза много, ще позволи реален мултитаскинг и реално използване на по-голям обем RAM памет.

RAW процесинга е доста подобрен, променени са много неща, като са наблегнали на качеството и има реално и работещо премахване на шума, без да се губи детайл от изображението. Има добавена възможност за коригиране на обективи и обединяването на изображения HDR е изцяло пренаписано и вече работи доста по-добре отколкото досега. Обработката във фотошоп става много по-лесна и след добавения mini-bridge директно вътре в програмата.

Разбира се най-голямата и интересна новост е content-aware fill.

Също като човек, който се занимава с web интерес представлява и новия проект на Adobe – omniture – за анализ и оптимизиране на уеб и browser lab – за сравнение и емулиране в реално време даже и с наслагване, как се отваря един сайт под различните браузъри и платформи.

За повече информация – adobe.com.

Posted in IT, mac, събития, Фотография and tagged with , , , , , . RSS 2.0 feed.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.