Как премина “Часът на Земята” в София!

Въпреки, че се провежда само от 2007-ма година и от 2009-та в България, “Часът на Земята”, вече е най-масово отбелязваното събитие, което се случва изобщо на нашата планета.
Без значение от раса, религия или националност хора от цял свят участват като гасят осветлението за 1 час показващи с този жест, че нещо трябва да направим да спестяваме енергия и да се грижим повече за природата.
В България доста от градовете обявиха, че участват, като гасят осветлението на обществени сгради. Лично за мен това е много повече PR номер, отколкото реална загриженост от нашите полически и обществени фигури, но все пак е добре че се случва нещо и се дава пример.

Какво обаче се случи в София за този един час. От 18:15 имаше официална футболна среща между отборите на България и Швейцария,която свърши малко след 20:30, но като се публиката се изнесе и стадиона се оправи “Часът на Земята” отдавна беше свършил под зоркото око на четирите пилона с осветление.

Вместо да отида при другите забавляващи се хора на тъмно пред народния театър, аз реших да отида до НДК, като едно централно място, което е осветено солидно от всички страни.

При изгасено осветление на самото НДК, без големия екран и частично изгасени прозорци на сградите “Часът на Земята” се беше превърнал в часът на големите и ярки реклами в нашата мила действителност. Не мисля да се впускам в заключения и оплюване, доста добре си знаем хала тук и всеки може да прецени какво се случва при нас.

За мен лично “Часът на Земята” от страна на обикновените хора имаше, но от страна на София като град нямаше!

Posted in събития, Фотография and tagged with , , , , , . RSS 2.0 feed.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.