Как онлайн преброяването започна с фалстарт!

Отдавна се говори за националното преброяване 2011 и възможност на всички български граждани да се регистрат и попълнят данните си по интернет. Като млад човек, който се работи в тази сфера бях нетърпелив да се регистрирам още в 00:00.

За мое най-голямо учудване се оказа, че една система като тази, която трябва да е минала всякакви стрес тестове се провали още в първите минути, когато със сигурност наплива не е бил толкова голям поради късния час.

За да ни удостовери като реални български граждани системата изисква всички лични данни включително и номер на лична карта. При два пъти коректно въведени от мен лични данни ми връща грешка за изписани имена на латиница и данни на съвсем различни хора.

Все съм виждал досега бъгове, ама такова оплескване на сесии, на толкова важен сайт не съм виждал. Предполагам, че не е хак поради това, че се случва само минути след реално пускане на работа на сайта.

Прилагам два екрана всеки да види за какво става дума, като разбира се съм прикрил чувствителните данни.

Писал съм на НСИ, да видим кога ще си отсранят проблема, а дотогава се надявам да няма недобросъвестни хора, които да събират лични данни и призовавам всички да не се регистрират, докато няма официална информация, че всички проблеми в системата са оправени!

Posted in Код, социални дейности and tagged with , , , , , , , . RSS 2.0 feed.

50 Responses to Как онлайн преброяването започна с фалстарт!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.