Излезна WordPress 3.0!

Ето, че след известно време на разработка, множество подобрения и 3 кандидат издания, последната версия на най-популярната платформа за блогове вече е факт. Това мисля, че ще се превърне в ключовеа версия, която ще промени нагласата към WordPress и като цяло блога като платформа.

Някои от по-интересните нововъведения са:

  • Обединяване на WordPress и WordPress MU. Край на досадното разделение на двете платформи, сега всеки може да си избира един или повече сайтове от една инсталация.
  • Потребителски тип публикации. Вече не е нужно да се ограничаваме само до стандартните публикация и страница. Може да избираме какъв тип съдържание да добавим примерно – портфолио, стоки и др.
  • Избор на потребителско име и парола. Вместо безусловното приемане на “admin” и произволно генерирана парола, сега потребител и парола могат да се избират по време на инсталацията.
  • Потребителски фонове за темите. Фоновото изображение за темите може да се избере през администрация, като се спестява човъркане по файлове.
  • По-добра организация на менютата. Отделните категории и страници могат да се пренареждат с drag’n’drop и да се скриват от едно място в улеснен вариант.
  • Нова тема по подразбиране. Новата тема се казва 2010 и е чудесно начало за изграждане на собствени теми.

За повече информация и прегледност ето и едно видео от самите създатели на WordPress.
https://videopress.com/v/wp-content/plugins/video/flvplayer.swf?ver=1.21

Остава единствено да се надявам, че поне част от тази красота и функционалност скоро ще влезне и в BBPress за да може да стане лидер сред форум платформите. Аз ще си проверя съвместимостта на всички разширения и пускам обновяването директно от моя блог!

Posted in Код, разни, събития, технологии and tagged with , , , , , . RSS 2.0 feed.

One Response to Излезна WordPress 3.0!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.