Да спасим езерото Байкал

Като човек, който обича природа и се старае да се грижи за нея, беше логично при всички тези канали в нета да стигна и това да следвам Greenpeace по няколко различни канала. Намирам последната им кампания за доста важна и значима.


Руското правителство е разрешило по бреговете на Байкал да се изгради фабрика за токсична целулоза и завод за хартия. Определено една доста опасна и безотговорна идея, продиктувана вероятно от корпоративни интереси. Всеизвестно е, че руснаците не ценят много човешкия живот и природата и не са от най-дисциплинараните и отговорните. Точно за това такава идея е много страшна, като се има предвид цялото био разнообразие около езерото Байкал и факта, че там се намира 1/4 от сладката вода на земята.

Допълнителен стимул трябва да е и факта, че петицията на Greenpeace е адресирана до директора на ЮНЕСКО г-жа Ирина Бокова и това трябва да ни е стимул като българи да покажем активност. Вече са събрани повече от половината необходими 10000 подписа, но това не трябва да ни успокоява, а да ни амбицира да сме по-активни дори. Самата кампания може да се намери тук, а повече информация за езерото Байкал тук.

Надявам се руснаците да имат малко повече акъл в главите този път и да спасят това безценно природно богатство!

Posted in природа, социални дейности and tagged with , , , . RSS 2.0 feed.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.