Book Depository – добрият сайт за книги

Преди около 2-3 години, започнах по-сериозно да търся фотографска литература и поради естеството на българския пазар се насочих към литература на английски. Естествено първия логичен избор беше amazon.co.uk към който направих няколко поръчки за по над 100? всяка. Цените уж са добри, но като потвърдиш заявката и като ти сложат, ДДС, транспортни разходи (обикновено на повече от 1 пратка идват) и нещата вече не изглеждаха толкова добре. Около 150? в количката и после цялата сума идваше към 230-240?.

bookdepository.co.ukЛогично това не ме устройваше много и след известен период търсене из нета достигнах до Book Depository. Още първото впечатление ми беше, че изпращат безплатно до всички страни и това, което виждаш на сайта си е крайната цена! Пробвах с една малка поръчка, разплатих се през PayPal и след 3 дена книгите бяха в пощата до нас, не като част от нещата на Амазон на митница. Book Depository, до сега не са ми пращали колети или кашони с книги, а само малки пакети, които отиват в пощата. Заради безплатната доставка могат всяка книга да я изпратят на момента по единично и не се чака заради някоя липсваща бройка или предварителна поръчка.
Последно поръчах 2 книги за пейзажна фотография преди около месец и едната се очакваше да излезне на 20.07. Първата книга дойде за няколко дена а втората пристигна няколко дена преди официалната дата на издаване. Като цяло сайта прави много добро впечатление с организацията си, наличните книги и бързата доставка. Досега не ми се е случвало да няма книга в Book Depository, а да я намеря в Amazon примерно, докато обратният случай е ставало.

Отдавна исках да напиша нялколко думи за този сайт, просто защото мисля, че са готини и ме кефят как си вършат работата. Причината да го пиша точно сега е, че преди няколко дена получих e-mail от тях по повод 6та им годишнина, че обявават 10% намаление на всичките си заглавия. Каква по-добра възможност да ги тества човек. Мога да дам отстъпката на 10 души, само като въведа e-mail адрес. Много удобно и без повече усложнения.

Затова, ако някой иска да си поръча от тях нещо, просто да напише един коментар тука и аз ще взема e-mail адреса и ще го въведа за отстъпка, разбира се само на първите 10, ако има повече желаещи.

Скоро се надявам да разкажа подробно и за някоя от прекрасните книги, които съм прочел благодарение на Book Depository!

Posted in разни and tagged with , , , , . RSS 2.0 feed.

12 Responses to Book Depository – добрият сайт за книги

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.