Протест – "Аз не съм терорист"

Днес се състоя протеста против проектозакона за електронните съобщения организиран от Зелените, Електронна граница и други над 38 организации. Пред парламента се бяха събрали около 300 души, за да изкажат несъгласието си да бъдат следени и подслушвани. Може би хората бяха малко за такова събитие, но поне не се стигна до репресии от страна на полицията, каквито имаше на миналогодишния януарски протест.

От управляващите се появи единствено зам.-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, а сред протестиращите бяха бившите управници Милен Велчев и Едвин Сугарев. Искането на организаторите беше да предадат на мин.председателя предложение за отмяна на проектозакона, но те не бяха приети в министерски съвет. От правителството са се съгласили принципно да отпадне искането за интерфейс към мобилните оператори и интернет доставчиците, но само това не е достатъчно, трябва да се отхвърли проектозакона и да се започне наново.

Едно от нещата, което ми направи впечатление, беше големия брой пенсионери, които протестират винаги каквото и да има, заради тежкия и често не много достоен живот, който водят. Може би също имаше и опити за политизиране на протеста с многото знамена на политически партии, но мисля че това е нормално за действителността в България.

Въпреки малкото хора присъстващи на протеста мисля, че важния извод е че няма да допуснем да бъдем тъпкани и да ни се нарушават конституционните права. Със сигурност протестите ще продължат в по-неформална форма в интернет и при нужда винаги знаем, че можем пак да излезнем пред народното събрание.

България не е Биг Брадър, 2010 не е 1984!

тук слагам и няколко снимки от протеста

Повече кадри могат да бъдат видяни тук.

Posted in размисли и страсти, социални дейности, събития, Фотография and tagged with , , , . RSS 2.0 feed.

2 Responses to Протест – "Аз не съм терорист"

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.