Park Live Fest през погледа на Olympus E-PL1

Благодарение на Фотосинтезис и Олимпус имах възможността за няколко дни да поснимам с последния апарат от серията PEN – E-PL1. Малкото скучни снимки, които пуснах тук, бяха само загрявка за главната цел заради, която бях взел камерата – концертни снимки по време на Park Live Fest.

По програма тридневния фестивал обещаваше доста интересна и приятна програма. За това реших, че е чудесна възможност да поснимам малко с последното компактно бижу на Olympus PEN. Лошото време и поройния дъжд преди откриването на фестивала не ни изплашиха и със солидна доза ентусиазъм се насочихме към Терминал 2 на летището, за да слушаме Groove Armada.

И разбира се един клип

Groove Armada Live @ Park Live Fest, Sofia / 18.06.2010 from Anastas Tarpanov on Vimeo.

След стабилно намокряне от капризното време в първия ден от фестивала, дойде време за втората вечер и Gotan Project. По някаква случайност се падаше и мой 30-ти рожден ден. Даже почти постоянният дъжд и лошите условия не можеха да развалят прекрасното настроение на многобройните почитатели.

И един клип от Groove Armada

Gotan Project Live @ Park Live Fest, Sofia / 19.06.2010 from Anastas Tarpanov on Vimeo.

След два дена почти постоянен дъжд, положението в третата вечер с Morcheeba, изглеждаше доста тежко, но настроението пак си беше на ниво.

Поне тогава нямаше дъжд и имах възможността да поснимам малко повече.

И два клипа от Morcheeba

Morcheeba Live @ Park Live Fest, Sofia / 20.06.2010 Clip 2 from Anastas Tarpanov on Vimeo.

За да гледате клиповете в HD качество или да ги свалите отидете на сайта на vimeo.

Всички снимки тука са оригинален JPEG без модификации директно от Olympus PEN E-PL1. Всички снимки плюс още няколко в оригинален размер, могат да бъдат свалени от тук. Снимките са под CC лиценз.

Почти всички кадри са на автоматични настройки с ръчен фокус, който се управлява много лесно от гривната на обектива. Поради трудните светлинни условия автоматичния фокус не се спряваше много добре, за това апарати от типа на E-PL1 мисля, че са много удачни за такъв тип фотография. Използването на ръчни настрои на някои компонентите и снимането в RAW с последваща обработка на кадрите, може да подобри значително крайния резултат.

Компактните размери, наличието на RAW, голямата матрица и директното управление на обектива с гривни са сериозни предимства при снимането на концерти.

Най-важното при този тип фотография е доброто настроение и емоции запечатани в снимки.

* Съществува възможност организаторите на дадено събитие да не допускат такъв тип апарати, въпреки моето несъгласие с такива условия, това трябва да се има предвид.

Posted in Музика, Фотография and tagged with , , , , , , , , , . RSS 2.0 feed.

2 Responses to Park Live Fest през погледа на Olympus E-PL1

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.