Mountainboard по Сръбски

На 18ти септември 2010 в Буковац в близост до Нови Сад Сърбия се проведе – Bukovac BX Challenge – нещо като неофициално европейско по mountainboard. Обстановката беше адски приятелска и забавна допълнена с невероятно гостоприемство от страна на домакините, които се бяха заели със задачата да изхранват 2 дена около 30 човека.

А нужда от силна храна си имаше определено поради тежкото трасе и падналия дъжд в събота преди състезанието. От едно сухо трасе с прахоляк всичко се превърна в едно газене, но това не попречи на нашия състезател Крис Драгошинов, да даде второ място в квалификациите само на 2 секунди след 17 годишния поляк Марчин Стажчик, който в крайна сметка се оказа и победител в крайното класиране.

Нашето участие беше подкрепено и стабилно от Анна Панова, която участваше при жените и се класира втора. Като цяло обстановката и състезанието бяха изпълнени с доста емоции, както радостни така и не толкова от отпадането на нашите участници, но най-важното за този тип състезания е общото забавление.

Сърбия ни изпраща с много усмивки, много дъжд, вкус на плескавици и натрапчивото усещане, че са по-усмихнати, работливи и като цяло по-добре от нас. Всичко това ще е като спомен догодина, когато надявам се пак ще премерим сили и ще опресним спомените си. Повече информация за състезанието има в board.bg, а малко снимки от мен има във Facebook и Flickr.

Posted in екстремни спортове, събития, Фотография and tagged with , , , , , , , , . RSS 2.0 feed.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.