Gumball 3000 в България

На 1 юни точно като сбъдната мечта за повечето деца през София мина Gumball 3000. Нещо като състезание, нещо като приключение или просто разходка на богаташи със скъпи коли.

Нормален човек би се запитал какво да ходя да им гледам на тези разглезените с многото пари и принципно е така, но даже и да не си автоманиак, събитието мисля че е интересно и си струва да се види, поне веднъж да знаеш какво представлява и да видиш, че в повечето случаи тези коли се карат или от старчета или от хлапета, но не и от хора с квадратни вратове и глави (това е успокояващо за следващите 50-100 години в България).

Събирането на колите ставаше точно пред централния вход на храм-паметник „Александър Невски“ и се подреждаха в малък импровизиран паркинг. Незнам как е организацията на другите места, но при нас не ми хареса много че беше малко дезориентирано навсякъде и постоянно трябваше човек да се блъска в хлапета, които търчаха наляво надясно по жълтите павета.

Цялата колона с колите беше доста разтеглена като цяло и между първите и последните имаше повече от 2 часа, в които освен да гледаш 3-те коли, които паркираха точно пред входа на „Александър Невски“, не ти оставаше много избор, защото останалите в затвореното пространсво ги гледаш само през загражденията докато собствениците им отмаряха в специална шатра за целта.

Естествено не мина и без типично нашите изцепки под формата на див селски бек със стар баварец, който искаше да покаже че може да върти гуми повече от другите да вдига шум и пушек и като цяло да се държи колкото се може по малоумно. Разбира се беше прибран от полицията на място, но доста късно според мен и рискувайки живота на поне 200 души там докато се беше заел да показва как се дрифти върху жълтите павета.

Резултата като цяло е едно световно събитие случило се по български маниер, но като си струва да се види поне веднъж.

 

 

Повече снимки от събитието могат да бъдат намери тук.

Posted in събития, Фотография and tagged with , , , , , , , , , , , , . RSS 2.0 feed.

6 Responses to Gumball 3000 в България

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.