Al Bello – спортен фотограф

Покрай разглеждане на фотографски сайтове и ревюта на нови обективи случайно попаднах на сайта на един фотограф – Al Bello. Много харесвам спортната фотография, гледал съм доста сайтове, а и аз самия съм опитвал 1-2 пъти да снимам спорт, определено е много интересно и вълнуващо. За мен спорта е най-динамичния жанр за снимане, може би следван непосредствено от дива природа и концертна фотография.

Снимка от портфолиото на Al Bello. За връзка към сайта натиснете върху снимката

Това може да направи снимките на Al Bello, само още по-ценни. Разгледах доста подробно сайта, прочетох биографията на автора и видях какви награди е печелил през годините. Мисля, че заслужава голямо уважение и възхищение за годините работа и старанието, което влага. Това може да бъде видяно и разбрано от биографията. Най-интересното в случая, обаче е способността на автора да представя спорта в много различни форми и да го комбинира с други жанрове фотография. Прекрасните портрети на спортисти правени с голямоформатна камера много приличат на класическите американски портрети от средата на XX век (примерно Richard Avedon). Също чудесни снимки, в които се комбинира спорта с пейзажна фотография, а за подводните снимки и подготовката, която е вложена при тях само мога да мечтая някога и в България да можем да видим такова нещо.

Радвам се, че мога да споделя този сайт и прекараното време в него е едно от най-смислените неща, които съм правил в последно време.

Posted in Фотография and tagged with , , . RSS 2.0 feed.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.