Протест 13.06.2012

Днес случайно или не като подарък за рождения ден на Бойко Борисов и срещу новия закон, който позволява почти безконтролен строеж в горите беше организиран  протест на Орлов мост в София.

Цялата организация, протече за по-малко от половин ден в социалните мрежи и на място се събрахме около 2000 души, което си е много за краткото време на организация.

Вярно е че протеста нямаше необходимото разрешение за провеждането му, ама иначе за какво се казва протест? Ако имаш разрешение и се разходиш по някоя улица си е по-скоро празнична манифестация.

Незаконен е интересна дума, когато почти всичко, което се върши от управниците в държавата е незаконно, когато се краде безконтролно, на фона на все по обедняващото население, когато се прокарват лобистки закони, да узаконят вече незаконни действия и когато престъпници като Цеко Минев са звезди и се снимат наред с известни спортисти, докато точат парите на данъкоплатците в собствените си джобове.

Господа управници и полицаи, вие също имате деца, може да се уредите добре с парички до девето коляно, но ще трябва да изгоните децата си от родината им, защото тук ще останат само едни бетонни пусти плантации, пантеони на алчността и глупостта.

Така както сте тръгнали горе и море в България ще са нещо, което ще се илюстрира само с картинки в уикипедия.

За самия протест и действията за „правоохранителните“ органи там нямам какво да кажа, затова ще пусна малко снимки докато все още имах батерия и едно клипче с телефона ми направено след това.

 

За съжаление не очаквах точно такова нещо да се случи вчера и рано рано останах без батерия на апарата, затова имам и един клип с телефона.

Повече снимки могат да бъдат видяни във фейсбук страницата ми.

Posted in социални дейности, събития, Фотография and tagged with , , , , , , , , , , , , . RSS 2.0 feed.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.