Пожелания за 2010-та година

В последните часове на настоящата 2009-та ми се иска да напиша моите пожелания за новата 2010-та година. Освен традиционните – здраве, щастие, късмет ми се иска да спомена няколко други неща, които са важни за мен.

На първо място да се обичаме повече и да си вярваме повече, да можем да разбираме и приемаме другите хора такива каквито са. Много е тъжно когато хора се разделят, скарват или намразват само защото не сме толерантни, не можем да разбираме другите и да прощаваме.
Да сме малко по-отговорни към всичко заобикалящо ни. Голяма част от проблемите ни, от работа до приятели и близки могат да се предотвратят с повече отговорност. Това важи и в пълна сила и в отношението ни към околната среда. Нужни са малки елементарни ежедневни действия, трябва ни само отговорност.
Да си поставяме високи, но реалистични цели. Всеки от нас може да работи за бъдещето си, да се развива и просперира поставяйки си реални цели и преследвайки ги с упорство и труд.

Мисля, че не красотата ще спаси света а добротата и съзнанието ни. Дано се развиваме в тази посока през новата 2010-та година!

Posted in размисли и страсти and tagged with , . RSS 2.0 feed.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.