Моята 2010 година

Тука няма да слагам снимки, да показвам нещо или да цитирам известни личности, просто искам да разкажа малко за мен и за случилите ми се неща през годината.

Изминаващата 2010-та година беше доста противоречива и изпълнена с промени за мен. Началото на годината започна добре с доста големи планове и очаквания, но от пролетта всичко взе да се сгромолясва стремглаво.

Най-важното за мен е, че успях да се опазя здрав и не съм загубил духа си. Сега трябваше да сме някъде из Нова Зеландия, но тъй като от месец април останах без постоянната си работа, намах тази възможност да заделя пари за там. От тогава се занимавам с някакви проекти като freelancer и се опитвам да наблягам повече на снимането, но за съжаление нещата там не се развиват така както би ми се искало на мен. Да се вини само кризата е леко тъпо, по-скоро хората у нас нямат културата да си плащат за снимки в повечето случаи, а това което мен ме интересува като фотография още по-малко. Мода, актова фотография и сватби са общо взето сферите, в които има повече търсене и плащане. А мен снимките на закрито и в студио не са ми хич интересни, като изключим може би интериорна и някаква продуктова фотография. Все пак това, което ми е на сърце си е природата и спортовете.

Макар и да имах повече свободно време през годината поради финансофи причини не можех да обикалям колкото искам, но все пак можеше да бъде и по-зле. Документирах нашето участие на неофициалното европейско първенство по маунтинборд в Сърбия и бях на една доста приятна екскурзия до Венеция. Успях да взема участие и в няколко тематични фотографски пленера, като един от тях беше в Гърция.

Общо взето плановете ми не се реализираха така както очаквах, но имах много време да си премисля какво искам и накъде да насоча усилията си занапред. За новата година ще насоча още повече усилия към фотографията и развието ми в тази сфера. Вече имам добри контакти с няколко фирми и организации и се надявам да можем да си сътрудничим добре занапред. Заявил съм и участие на няколко по-големи спортни събития, но да не изпреварвам нещата, когато станат аз с удоволствие ще пиша за тях.

Както имаше една реплика от филм – в момента съм на дъното, за това пътя от тук е все нагоре.

Желая много успехи на всички през новата година и сами си гонете мечтите, защото иначе няма кой!

Posted in размисли и страсти and tagged with , , . RSS 2.0 feed.

4 Responses to Моята 2010 година

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.