Как снимат спорт по света.

Днес попаднах на едно видео на канадския фотограф Scott Serfas, който снима предимно спортове свързани с каране на някаква дъска и в случая работата му е за корица на списание Transworld Snowboard.

Много лесно е човек да разбере, че на запад се работи с много повече пари, и при добър бюджет и интересна идея се получават страхотни неща. При нас проблема, не е че няма пари да се плаща за интересна и креативна фотография, а че те отиват главно към едно място – най-общо казано чалга и мода. В повечето други жанрове главно природа, спорт, приключения, туризъм, пътувания, хората си мислят, че или могат сами да си направят всичко или ако наемат някой то той би трябвало да получи до 100лв за цял снимачен ден.

Резултата от това видео като въздействие обаче, би могъл да се получи и с много по-малък бюджет важното е човек да има правилната идея и да намери точните хора, с които да я реализира. За да не ме обвини някой, че мрънкам или както е модерно да се казва съм хейтър ще престана и ще започна сериозно да обмислям плановете си и нещата, които мога да заснема!

И все пак да се обърна към българските списания, сайтове и фирми, които са в тази сфера, че е много по-добре да се инвестират отначало ако трябва и малко пари, но да се изградят трайни взаимоотношения с някой български фотограф (има много кадърни колеги), отколкото да се купуват готови сток снимки, които „може и да станат“ или да се мисли, че ако визията на продуктите не е толкова добра, това не е фатално, така и така си се продават.

Posted in екстремни спортове, Фотография and tagged with , , , , , . RSS 2.0 feed.

One Response to Как снимат спорт по света.

  1. Pingback: Да уловиш правилните условия за перфекния кадър!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.