Дълъг теле обектив или макро

В последните няколко месеца с идването на пролетта и завръщането към живот започнах да снимам доста интезивно диви животни и птици.

Комбинацията на Olympus OM-D E-M1 Mark II + 300mm f/4 PRO (+ TC-1.4) дава отлични възможности за снимане от ръка, като техниката е достатъчно лека и компактна за да се разнася цял ден, а двойната стабилизация, която работи в синхрон помага за много по-лесното кадриране и по-резки кадри, дори с телеконвертора, което се равнява на 840мм приравнени към ФФ.

Ситуацията със снимането на птици е такава, че има доста моменти на чакане и търсене и е винаги хубаво да има с какво да се запълват тези паузи.

Благодарение на изключително близкото фокусно разстояние на mZuiko 300mm f/4 PRO от само 1.4 обектива предостава чудесни възможности за снимка на цветя, др. растения и насекоми, като не бих казал, че е много далече от макро обектив.

Тук споделям няколко снимки от последните седмици всичките правени с тази комбинация да покажа нагледно възможностите, които предоставя за снимане от близо.

Posted in проект, Фотография and tagged with , , , , , , , , , , , , , , , . RSS 2.0 feed.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.